Nokverhoging

Een extra verdieping door een nokverhoging te plaatsen?

Bij een éénzijdige nokverhoging wordt de nok (de punt) van uw dak verschoven en/of verhoogd. Hierdoor creëert u veel extra ruimte in huis. Een dergelijke opbouw is een flinke verbouwing. De constructie van uw dak verandert namelijk meer dan als u alleen een dakkapel laat plaatsen. Nokverhogingen mogen daarom alleen met bouwvergunning worden uitgevoerd.

Nokverhogingen bestaan in 2 types.

  • éénzijdige nokverhoging.
  • dubbelzijdig nokverhoging.

Eenzijdige nokverhoging

Bij een éénzijdige nokverhoging wordt het dakvlak aan één kant verlengd. Daardoor ontstaat er extra ruimte aan de andere kant van het dak. Hoe verder u de nok van het dak verlegt, hoe meer extra ruimte er onder de nok ontstaat. De éénzijdige nokverhoging wordt ook wel nokverlegging genoemd.

Tweezijdige nokverhoging

Bij een tweezijdige nokverhoging wordt de gehele constructie van het dak als het ware omhoog getild. Dit wordt ook wel dakopbouw genoemd.

Uw huis stijgt in waarde

Door een nokverhoging stijgt uw huis in waarde. Wat eerder uw rommelzolder was veranderd in een werkelijke leefruimte. Het beloopbare vloeroppervlak van uw woning wordt namelijk groter, nog meer dan bij een dakkapel. Als u later dus uw huis wilt verkopen, kunt u door de dakverhoging een betere prijs krijgen.

plaatsing in 1 dag

het plaatsen van een nokverhoging is natuurlijk een hele klus. de dakpannen moeten van het dak gehaald worden, bijna het hele dak gaat er af en de constructie moet verzwaard en aangepast worden. wij maken de nokverhoging prefab in onze fabriek en plaaten deze in 1 dag.

Neem contact op

We zijn er even niet, maar verstuur ons een berichtje, en we nemen zsm contact met je!

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Begin met typen en druk op enter om te zoeken